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  1. 紀要論文
  2. 十文字学園女子大学紀要
  3. 第55集(2024)

6 種家禽オボトランスフェリンの分離と精製

https://jumonji-u.repo.nii.ac.jp/records/2000206
https://jumonji-u.repo.nii.ac.jp/records/2000206
fefa1ee5-3abd-489c-912e-618f7b60c518
名前 / ファイル ライセンス アクション
01_鈴木歩美ol.pdf 01_鈴木歩美ol.pdf (6.8 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2025-06-03
タイトル
タイトル 6 種家禽オボトランスフェリンの分離と精製
言語 ja
タイトル
タイトル Separation and Purification of Ovotransferrins from the Six Poultry Species
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 鈴木,歩美

× 鈴木,歩美

ja 鈴木,歩美

ja-Kana スズキ,アユミ

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梶野,涼子

× 梶野,涼子

ja 梶野,涼子

ja-Kana カジノ,リョウコ

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竹嶋,伸之輔

× 竹嶋,伸之輔

ja 竹嶋,伸之輔

ja-Kana タケシマ,シンノスケ

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栗﨑,純一

× 栗﨑,純一

ja 栗﨑,純一

ja-Kana クリサキ,ジュンイチ

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SUZUKI,Ayumi

× SUZUKI,Ayumi

en SUZUKI,Ayumi

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KAJINO,Ryoko

× KAJINO,Ryoko

KAJINO,Ryoko

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TAKESHIMA,Shinnosuke

× TAKESHIMA,Shinnosuke

en TAKESHIMA,Shinnosuke

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KURISAKI,Jun-ichi

× KURISAKI,Jun-ichi

en KURISAKI,Jun-ichi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The methods for the preparation of gram-scale ovotransferrins of six poultry species, chicken, duck,guinea fowl, Japanese quail, ostrich and turkey were studied for the comparative research on their functional properties. The combination of two-step ethanol fractionation applied for chicken ovotransferrin and ion-exchange chromatography were employed for the purification. The optimal ethanol concentration for the first step of the fractionation to remove ovalbumin was 43% for the poultry species other than duck which required a lower ethanol concentration. For the second step to precipitate ovotransferrins, 60% ethanol was optimal for the five poultry species other than duck. The optimal ethanol concentration for duck was 58%. The suitable condition for the elution of purified ovotransferrin through DEAE-column was also determined for each poultry species. The purity of the poultry ovotransferrins obtained was more than 99.6% estimated by densitometry on SDS-PAGE gel.The yields were around 1 g to 7 g/L of egg whites depending on the poultry species. Neutral sugar contents of purified ovotransferrins were from 1% to 2.8% for the six poultry species and the highest for ostrich.【査読あり】
言語 en
bibliographic_information ja : 十文字学園女子大学紀要

巻 55, p. 1-11, ページ数 11, 発行日 2025-03-28
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収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2424−0591
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Ver.1 2025-06-04 01:41:18.484389
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